Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38100

Ingredience

200 g Houby kozák osikový
300 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Kerblík
1 l Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Polenta
160 g Sýr Gorgonzola
2 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
16% Sacharidy 57 g
25% Tuky 19 g
83% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Polenta s hřiby postup přípravy receptu:

1

Očištěné hříbky a kozáky omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky.

2

Lístky omytého a osušeného kerblíku drobně pokrájíme. Oloupaný česnek na jemno posekáme. Sýr Gorgonzolu picance pokrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.

3

Na pánvi rozpálíme olej s máslem. Hříbky restujeme z každé strany 1 - 2 minuty. Pak je osolíme, posypeme pepřem, přimícháme česnek, kerblík, promícháme a vše restujeme ještě minutu.

4

V hrnci uvedeme do varu mléko, jakmile se začne vařit, přisypeme kukuřičnou mouku. Ochutíme solí (1 lžička) a stále mícháme vařečkou. Jakmile se mléko vsákne, polenta se začne odlepovat od stěn. Vaření trvá přibližně 1 - 3 minuty podle typu polenty.

5

Přimícháme pokrájený sýr s hříbky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept