Recept

Vepřová kolena na rožni

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38102

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Hřebíček
2 ks Jablka
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vepřové koleno
2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,816 kcal
Kilojoule 7 600kJ
11% Sacharidy 39 g
190% Tuky 142 g
31% Sodík 620 mg
170% Bílkoviny 96 g

Vepřová kolena na rožni postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.

2

Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.

3

Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.

4

Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.

5

Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept