Vepřová kolena na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena na rožni
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38102 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové koleno |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 242,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové koleno, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová kolena na rožni postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet. |
2 | Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu. |
3 | Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli. |
4 | Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme. |
5 | Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |