Kotlety v bylinkové strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v bylinkové strouhance
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 150,4mg |
Draslík | 732,0mg |
Vláknina | 834,8mg |
Vitamín A | 39,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlety v bylinkové strouhance postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osolíme, opepříme. Petržel nasekáme na jemné kousky a smícháme se strouhankou. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr s česnekem přimícháme ke strouhance. |
2 | Olej rozpálíme a maso zprudka krátce osmahneme. Poté vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a necháme péct 13 minut při 190 °C. Poté posypeme silnější vrstvou bylinkové strouhanky a necháme péct ještě 8 minut při 200 °C. Během pečení hlídáme, aby se strouhanka nepřipálila. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená zelenina nebo opékané brambory.