Recept

Horká čokoláda Chocolat chaud

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Horká čokoláda Chocolat chaud 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3811

Ingredience

50 g Cukr krupice
325 ml Mléko plnotučné
1 ks Skořice celá
0,5 ks Vanilkový lusk
125 ml Voda pitná
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
11% Sacharidy 40 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 8 mg
7% Bílkoviny 4 g

Horká čokoláda Chocolat chaud postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nakrájíme na malé kousky.

2

Smícháme mléko s vodou, přidáme celou skořici, vanilkový lusk i semínka vydlabaná z lusku. Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Odstavíme, vyjmeme skořici a vanilkový lusk a vmícháme připravenou čokoládu. Přidáme cukr a necháme několik minut odstát.

3

Poté směs důkladně rozmícháme metličkou až se čokoláda zcela rozpustí. Opět zahříváme za stálého míchání, až je čokoláda hustá.

4

Podáváme horkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept