Recept

Kachní prsa na modro se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38113

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
150 g Cuketa
30 ml Džus pomerančový
4 ks Kachní prsa
30 ml Med včelí
30 ml Olej olivový
90 g Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
180 g Pomeranče
2 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
5% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 227 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kachní prsa na modro se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek.

2

Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept