Jednoduchý recept

Mléčná polévka s vejci a bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38114

Ingredience

400 g Brambory vařené ve slupce
50 g Cibule
4 g Kmín celý
1000 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
5 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
8 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
45% Sodík 894 mg
29% Bílkoviny 17 g

Mléčná polévka s vejci a bramborem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno, vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Mléko přivedeme k varu, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Ve zbylé vodě uvaříme cibuli s kmínem, scedíme a vývar přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa. Krátce povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme rozkvedlaný žloutek.

3

Vařená vejce rozkrájíme na čtvrtky, spolu s plátky brambor rozdělíme rovnoměrně do hlubokých talířů a zalijeme horkou polévkou. Porce posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept