Jednoduchý recept

Králičí stehna v křupavé slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38133
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Brambory
30 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
30 g Hrášek mražený
120 g Jablka
4 ks Králičí stehna
30 ml Majonéza
60 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
30 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 327kJ
7% Sacharidy 25 g
74% Tuky 55 g
23% Sodík 469 mg
16% Bílkoviny 9 g

Králičí stehna v křupavé slanině postup přípravy receptu:

1

Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky.

2

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny.

3

Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice.

4

Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí.

5

10 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava.

6

Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept