Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
40 g | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Karotka |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
4 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 709,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Karotka, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky. |
2 | Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou. |
Poznámka
Pro výrobu tohoto receptu použijeme mladé karotky s natí.