Recept

Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38135

Ingredience

400 g Brambory
40 g Cukr krupice
600 g Hovězí maso zadní
200 g Karotka
100 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
30 ml Olej olivový
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Niva (Rokfór)
2 špetka Sůl
60 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
8% Sacharidy 30 g
30% Tuky 22 g
53% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Hovězí roláda se zeleným pepřem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s pepřem. Maso naklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Karotku očistíme, z natě ponecháme cca 1 cm. Pažitku omyjeme a nasekáme na jemné kousky.

2

Brambory přendáme do hrnce s vodou, osolíme a uvedeme k varu. Uvaříme doměkka. Stejně postupujeme s karotkou. Nivu s pepřem vytvarujeme do válečku o průměru 3 cm, rozkrájíme na 4 kusy. Každý kousek obalíme šunkou a poté plátkem masa. Zajistíme párátky. Olej rozpálíme a závitky na něm zprudka osmahneme. Poté maso přeskládáme do zapékací mísy a necháme péct 10 minut při 190 °C. Mezitím si rozpálíme máslo, zaprášíme jej cukrem a přidáme vařené karotky. Necháme zprudka restovat 4 minuty. Uvařené brambory slijeme, rozmixujeme na kaši a vmícháme nasekanou pažitku a mléko. Osolíme dle potřeby. Opečené závitky překrojíme šikmo na poloviny a servírujeme s bylinkovou kaší a s karotkou.

Poznámka

Pro výrobu tohoto receptu použijeme mladé karotky s natí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept