Recept

Ryba v ostré kokosové omáčce

  • Brazílie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38140

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
300 ml Mléko kokosové
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská
salsa
1 kávová lžička Chilli omáčka
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
18% Sodík 353 mg
70% Bílkoviny 40 g

Ryba v ostré kokosové omáčce postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu.

2

Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou.

3

Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut.

4

Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept