Recept

Chřest s hořčicovo-jogurtovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38141
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

670 g Chřest zelený
1 ks Cibule červená
1 l Voda pitná
hořčicovo-jogurtová omáčka
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Řecký jogurt
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 856kJ
3% Sacharidy 13 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 70 mg
9% Bílkoviny 5 g

Chřest s hořčicovo-jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z chřestu odstraníme konce a dolní polovinu stonků oloupeme.

2

Do velké pánve nalijeme vodu do výšky asi 1,5cm a přivedeme k varu. Vložíme chřest a pod pokličkou dusíme 3-4 minuty. Chřest scedíme, propláchneme studenou vodou, osušíme a uložíme do chladničky.

3

Příprava omáčky: V misce rozšleháme olej s octem a hořčicí. Vmícháme jogurt a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

4

Chřest upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí. Zbylou omáčku podáváme zvlášť v mističce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept