Zdravý recept

Rýžová polévka s mrkví a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38144

Ingredience

160 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
60 g Mrkev kořen
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
2 ks Polévkové kostky Vitana
80 g Rýže předvařená (parboiled)
10 g Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 475kJ
6% Sacharidy 22 g
47% Tuky 35 g
54% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 4 g

Rýžová polévka s mrkví a hráškem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme předvařenou rýži, osolíme, opepříme, přidáme dvě polévkové kostky Vitana a mrkev nakrájenou na kolečka. Povaříme 15 minut.

2

Do hlubokých talířů dáme vždy dvě lžíce nakládaného hrášku a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme posekanou pažitkou a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept