Šťáva z malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťáva z malin
Šťáva z malin
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38146 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Maliny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Šťáva z malin postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, vsypeme cukr a na plátky nakrájený citron. Všechny suroviny svaříme. Maliny očistíme, umyjeme, pomačkáme, přidáme do hrnce a povaříme ještě 10 minut. |
2 | Následovně odstavíme, scedíme přes husté síto, necháme vychladnout. Vychladlou šťávu naléváme do lahví, které necháme otevřené a zavíčkujeme je až druhý den. |
3 | Šťávu udržujeme na studeném a tmavém místě. |
Poznámka
Malinová šťáva má výbornou sladkou chuť. Podáváme jako osvěžující chlazený nápoj, který ozdobíme mátou a tenkým plátkem citrónu.