Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38151 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 dl | Bujón zeleninový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek |
400 g | Křemenáče |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprikový protlak |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 dl | Smetana sladká 12% |
3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
400 g | Těstoviny Farfalle |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 211,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 383,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hrášek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Paprikový protlak, Petržel - nať, Smetana sladká 12%, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křemenáče nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu. |
2 | V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou. |
4 | Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme. |