Jednoduchý recept

Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38151

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 dl Bujón zeleninový
1 ks Cibule
200 g Hrášek
400 g Křemenáče
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprikový protlak
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana sladká 12%
150 g Sýr Čedar
3 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 842kJ
24% Sacharidy 86 g
34% Tuky 25 g
42% Sodík 846 mg
46% Bílkoviny 26 g

Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu.

2

V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať.

3

Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou.

4

Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept