Jednoduchý recept

Polévkový svítek z hub

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 38158

Ingredience

50 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
3 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 416kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 6 g
15% Sodík 292 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévkový svítek z hub postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.

2

Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.

Poznámka

Hotový svítek zavařujeme v polévce asi pět minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept