Polévkový svítek s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévkový svítek s hráškem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38164 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévkový svítek s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku, z bílku vyšleháme sníh a žloutek v misce vyšleháme s měkkým máslem. Do žloutku vyšlehaného s máslem přisypeme mouku, osolíme a přimícháme sníh z bílku. Nakládaný hrášek trochu nadrtíme a přimícháme do těstíčka. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, z těsta vytvarujeme placku a na oleji ji osmažíme z obou stran. Usmaženou placku nakrájíme na kostičky a můžeme dále použít. |
Poznámka
Svítek zavařujeme v polévce 5 minut.