Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38171 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
30 g | Brusinky sušené |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cukr krupice |
210 g | Hrušky |
800 g | Klobása vinná |
30 ml | Koňak Armaňak |
200 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
60 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
5 špetka | Tymián sušený |
200 g | Vepřová panenka |
0,7 l | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 362,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cukr krupice, Hrušky, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vepřová panenka, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Klobása vinná, Koňak Armaňak, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa a vepřovou panenku pokrájíme na kousky o velikosti 1,5 cm. Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kousky. Petrželovou nať nasekáme najemno. Maso a 2/3 česneku smícháme dohromady, přidáme sůl a pepř, olej, koňak, tymián, petržel a dobře promícháme. Necháme marinovat přes noc v chladu. Klobásy pokrájíme na kousky 1,5 cm veliké. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince, pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Marinované maso oddělíme od marinády a zprudka osmažíme na 30 ml rozpáleného oleje po dobu 2 minut. Poté maso z pánve vyjmeme a vložíme klobásy, smetanu a sekaný tymián. Formu na terinu vyložíme slaninou a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátky slaniny, formu pečlivě zabalíme do alobalu a dáme péct ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 180°C na 60 minut. Mezitím si rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm zbytek česneku, zázvor a šalotku. Restujeme 3 minuty, poté přidáme šafrán a cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme hrušky a brusinky, zalijeme octem a 100ml vody a necháme odpařit do zhoustnutí, cca 5 minut. Upečenou terinu pokrájíme na plátky a servírujeme s hruškovou klevelou. |