Recept

Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38171

Ingredience

250 g Anglická slanina
30 g Brusinky sušené
80 g Cukr krupice
210 g Hrušky
800 g Klobása vinná
30 ml Koňak Armaňak
200 g Kuřecí prsa
30 ml Ocet vinný
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
5 špetka Tymián sušený
200 g Vepřová panenka
0,7 l Voda pitná
10 g Zázvor celý
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 936kJ
7% Sacharidy 23 g
70% Tuky 52 g
19% Sodík 383 mg
57% Bílkoviny 32 g

Terina z kuřecího a vepřového masa s ovocnou klevelou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa a vepřovou panenku pokrájíme na kousky o velikosti 1,5 cm. Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kousky. Petrželovou nať nasekáme najemno. Maso a 2/3 česneku smícháme dohromady, přidáme sůl a pepř, olej, koňak, tymián, petržel a dobře promícháme. Necháme marinovat přes noc v chladu. Klobásy pokrájíme na kousky 1,5 cm veliké. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince, pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Marinované maso oddělíme od marinády a zprudka osmažíme na 30 ml rozpáleného oleje po dobu 2 minut. Poté maso z pánve vyjmeme a vložíme klobásy, smetanu a sekaný tymián. Formu na terinu vyložíme slaninou a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátky slaniny, formu pečlivě zabalíme do alobalu a dáme péct ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 180°C na 60 minut. Mezitím si rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm zbytek česneku, zázvor a šalotku. Restujeme 3 minuty, poté přidáme šafrán a cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme hrušky a brusinky, zalijeme octem a 100ml vody a necháme odpařit do zhoustnutí, cca 5 minut. Upečenou terinu pokrájíme na plátky a servírujeme s hruškovou klevelou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept