Jablečný koláč se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3819 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 ml | Džus jablečný |
8 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 259,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 348,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus jablečný, Jablka, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablečný koláč se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme těsto. Smícháme vejce, mléko, mouku a 50g cukru. Vzniklou řídkou hmotu odložíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky. Přilijeme mošt a zbytek cukru a asi 5min provaříme, dokud jablka nezměknou. Směs vyklopíme do vymazané zapékací misky, přelijeme připraveným těstem a upečeme dozlatova. |
4 | Hotový koláč můžeme pocukrovat a podáváme se zakysanou smetanou. |