Zdravý recept

Zeleninové závitky z rýžového papíru

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Zeleninové závitky z rýžového papíru 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38195
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

40 g Celer bulvový
180 g Mrkev kořen
200 ml Ocet rýžový
100 g Okurka salátová
6 ks Rýžový papír
1 špetka Sůl
30 ml Wasabi pasta
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 462kJ
5% Sacharidy 19 g
138% Tuky 104 g
33% Sodík 654 mg
3% Bílkoviny 2 g
Zeleninové závitky z rýžového papíru

Zeleninové závitky z rýžového papíru postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu.

2

Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve vroucím nálevu, poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou a dáme stranou. Nálev opět uvedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme v něm nabobtnat rýžový papír.

3

Pláty rýžového papíru potřeme křenem wasabi, naplníme zeleninou a pevně srolujeme. Závitky necháme hodinu odležet v chladu, poté servírujeme šikmo překrojené.

Poznámka

K závitkům se skvěle hodí ústřicová, sójová omáčka.

Komentáře a hodnocení

 
aa@ssssdfdf.cz
velka dobrota
velká dobrota!!!
 
Karel Svoboda
Uživatel uvařil tento recept
Doporučuji

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept