Zeleninové závitky z rýžového papíru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové závitky z rýžového papíru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38195 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
180 g | Mrkev kořen |
200 ml | Ocet rýžový |
100 g | Okurka salátová |
6 ks | Rýžový papír |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Wasabi pasta |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Okurka salátová, Sůl, Wasabi pasta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet rýžový , Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové závitky z rýžového papíru postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu. |
2 | Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve vroucím nálevu, poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou a dáme stranou. Nálev opět uvedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme v něm nabobtnat rýžový papír. |
3 | Pláty rýžového papíru potřeme křenem wasabi, naplníme zeleninou a pevně srolujeme. Závitky necháme hodinu odležet v chladu, poté servírujeme šikmo překrojené. |
Poznámka
K závitkům se skvěle hodí ústřicová, sójová omáčka.
velká dobrota!!!
Doporučuji