Jednoduchý recept

Vepřový bůček debrecínský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 382

Ingredience

100 g Cibule
200 g Hovězí maso přední
2 g Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Párky Debrecínské
30 g Sůl
1000 g Vepřový bok
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
1% Sacharidy 4 g
76% Tuky 57 g
61% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Vepřový bůček debrecínský postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a rozřízneme na plát, který naklepeme doširoka.

2

Hovězí maso společně s cibulí umeleme, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Vše promícháme.

3

Plát masa potřeme směsí, do středu položíme oloupané párky a maso zavineme do rolády. Převážeme provázkem a osolíme na povrchu.

4

Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou pečeme v rozehřáté troubě doměkka.

5

Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby dosolíme a povaříme.

6

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept