Kuřecí nudličky s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nudličky s granátovým jablkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38201 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Jablko granátové |
1 špetka | Kari koření |
200 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej česnekový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
270 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl bylinková |
125 ml | Vývar drůbeží |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 278,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablko granátové, Kari koření, Limetková šťáva, Pažitka, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Sůl bylinková, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nudličky s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní rýži. Po uvaření ji slijeme a odložíme stranou. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme kari, vložíme do kastrolu a na oleji 5 minut restujeme. Následně podlijeme drůbežím vývarem a 3 minuty dusíme. Poté přidáme uvařenou rýži, promícháme a ještě 2 minuty podusíme. |
3 | Granátové jablko rozkrojíme, zrníčka vydlabeme, přidáme do kastrolu s rýží a zakápneme limetkovou šťávou. Nakonec přimícháme také najemno nasekanou pažitku. |
4 | Servírujeme na připravené talíře. |