Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rybízová zmrzlina 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38213

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 ml Med včelí
200 g Rybíz červený
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 207kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 41 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rybízová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.

2

Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.

3

Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.

4

Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.

5

Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept