Kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38217 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 126,5mg |
Draslík | 25,9mg |
Vláknina | 640,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce. |
2 | Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený papírem menší ozdobné hrudky. |
3 | Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut. |
4 | Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou. |
Poznámka
Chceme-li získat slavnostnější podobu, vyskládáme kuličky do pyramidy a ozdobíme zkaramelizovaným cukrem, který formou tenkých nití nalijeme přes pyramidu.