Recept

Grilovaná zelenina teriyaki

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38231

Ingredience

90 g Brambory
30 g Cukr třtinový
120 g Hrachové lusky
150 g Květák
60 g Mrkev kořen
30 ml Ocet vinný
15 ml Olej stolní
120 ml Omáčka sójová
30 ml Protlak rajčatový
300 g Zelí čínské
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 771kJ
9% Sacharidy 31 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 30 mg
13% Bílkoviny 7 g

Grilovaná zelenina teriyaki postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Lusky zbavíme dřevnatých a tuhých částí. Zelí pokrájíme na nudličky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme, utřeme najemno a smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Takto vzniklou omáčku necháme prohřát.

2

Grilovací desku potřeme olejem a zeleninu na ní ugrilujeme dozlatova. Omáčku necháme prohřát a grilovanou zeleninu jí přelijeme.

Poznámka

Marinádu můžeme obměňovat, získáme tak pokaždé jinou chuť zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept