Grilovaný steak s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný steak s česnekovým máslem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
15 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 644,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 341,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný steak s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kotlety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Petržel omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Máslo smícháme s petrželkou a citronovou šťávou. |
2 | Maso necháme grilovat po dobu 10 minut na grilu, v polovině času otočíme. Servírujeme s trochou česnekového másla. |
Poznámka
Při grilování je výhodnější použít poklop, aby maso bylo chutně propečené.