Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Hořčice |
1200 g | Kuřecí stehna |
130 ml | Med včelí |
80 ml | Víno červené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 274,7mg |
Draslík | 714,2mg |
Vláknina | 205,0mg |
Vitamín A | 701,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Kuřecí stehna, Med včelí, Víno červené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna. |
2 | Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou. |
3 | Marinované maso ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 15 minut přiklopené, poté bez víka. Pravidelně potíráme marinádou a grilujeme celkem cca 45 minut. Občas otočíme. |
4 | Krémovou omáčku servírujeme s grilovaným masem. |
Poznámka
Používáme-li gril na dřevěné uhlí, grilujeme maso nejprve velmi nízko nad uhlíky po dobu 20 minut, poté mřížku dáme výše, maso přendáme na papír na pečení a potíráme marinádou. Grilujeme dalších 15 minut. Často otáčíme.