Jednoduchý recept

Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38248

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Hořčice
1200 g Kuřecí stehna
130 ml Med včelí
80 ml Víno červené
1 špetka Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 245kJ
8% Sacharidy 29 g
62% Tuky 46 g
18% Sodík 357 mg
99% Bílkoviny 56 g

Medová stehýnka s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z vína, medu, nakrájené chilli papričky, soli a hořčice umícháme marinádu. 1/3 marinády odlijeme a naložíme do ní na 30 minut kuřecí stehna.

2

Zakysanou smetanu smícháme se zbylou marinádou.

3

Marinované maso ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 15 minut přiklopené, poté bez víka. Pravidelně potíráme marinádou a grilujeme celkem cca 45 minut. Občas otočíme.

4

Krémovou omáčku servírujeme s grilovaným masem.

Poznámka

Používáme-li gril na dřevěné uhlí, grilujeme maso nejprve velmi nízko nad uhlíky po dobu 20 minut, poté mřížku dáme výše, maso přendáme na papír na pečení a potíráme marinádou. Grilujeme dalších 15 minut. Často otáčíme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept