Recept

Grilované vepřové maso s polentou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilované vepřové maso s polentou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38250
Kategorie: Maso

Ingredience

4 g Bazalka
20 ml Citronová šťáva
15 ml Olej olivový
30 ml Olej stolní
170 g Pesto rosso
500 g Polenta
1200 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,350 kcal
Kilojoule 5 650kJ
27% Sacharidy 96 g
100% Tuky 75 g
91% Sodík 2 g
125% Bílkoviny 70 g

Grilované vepřové maso s polentou postup přípravy receptu:

1

Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.

2

Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept