Recept

Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem 5 1
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38253

Ingredience

120 ml Citronová šťáva
2000 g Jehněčí kýta
40 ml Olej olivový
60 g Sýr Parmezán
4 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
1% Sacharidy 2 g
60% Tuky 45 g
21% Sodík 420 mg
86% Bílkoviny 49 g

Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet.

2

Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování.

Poznámka

Podáváme s bílým pečivem, hořčicí a čerstvě připraveným salátem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept