Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
120 ml | Citronová šťáva |
2000 g | Jehněčí kýta |
40 ml | Olej olivový |
4 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 773,1mg |
Vláknina | 225,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet. |
2 | Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování. |
Poznámka
Podáváme s bílým pečivem, hořčicí a čerstvě připraveným salátem.