Zvěřinové placičky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové placičky na grilu
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Jelení plec |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 114,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení plec, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zvěřinové placičky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Jelení plec nakrájíme a umeleme s cibulí. Do směsi vmícháme vejce, víno, rajčatový protlak, sůl, pepř, strouhanku a řádně promícháme. Směs necháme pod fólií alespoň hodinu v chladničce. |
2 | Z hmoty tvarujeme malé placičky, vložíme na gril a během grilování potíráme pivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.