Zdravý recept

Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3826

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Citrony
800 g Hovězí svíčková
600 ml Jogurt bílý
1 ks Okurka salátová
1 ks Oregano čerstvé
1 hrst Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 589kJ
12% Sacharidy 42 g
22% Tuky 17 g
34% Sodík 682 mg
113% Bílkoviny 64 g

Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou podélně nařízneme.

2

Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.

3

Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.

4

Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.

5

Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.

6

Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept