Recept

Plněná sekaná z jelení plece

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38261

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Jelení plec
2 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřový bok
50 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
Na náplň
1 polévková lžíce Cibulka jarní
150 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Rohlíky bílé
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 g Šunkový salám
Na pečení
100 ml Hovězí vývar základní

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
5% Sacharidy 18 g
72% Tuky 54 g
21% Sodík 415 mg
78% Bílkoviny 44 g

Plněná sekaná z jelení plece postup přípravy receptu:

1

Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.

2

V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.

3

Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.

4

Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept