Plněná sekaná z jelení plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná sekaná z jelení plece
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38261 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Jelení plec |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřový bok |
50 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
150 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
2 ks | Vejce slepičí |
Na pečení | |
100 ml | Hovězí vývar základní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 273,1mg |
Draslík | 395,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení plec, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Rohlíky bílé, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná sekaná z jelení plece postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. |
2 | V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou. |
3 | Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky. |
4 | Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.