Recept

Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 38279

Ingredience

250 g Baby karotka mražená
250 g Bulgur
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
4 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
18% Sacharidy 65 g
21% Tuky 16 g
43% Sodík 852 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.

3

V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.

4

Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.

5

Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept