Pečená vepřová žebra na tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová žebra na tymiánu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38284 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
30 ml | Olej česnekový |
1 ks | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
4 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená vepřová žebra na tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Žebra omyjeme a očistíme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
2 | Připravíme si pekáč a na jeho dno rozložíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli. |
3 | Vepřová žebra osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Po vrchních stranách potřeme česnekovým olejem a vložíme do pekáče na cibuli. |
4 | Pekáč se žebry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 70 minut. |
5 | Po upečení servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme. |
Pečená žebra máme rádi. Dáváme přednost přírodním chutím, kupované směsi koření téměř nepoužívám. Takže když jsem hledala nový recept na pečená žebra, volba padla na tyto. V sezóně určitě doporučuju použít tymián čerstvý. Pekla jsem žebra zpočátku přiklopená, později jsem odklopila, aby se opekla pěkně dočervena a dokřupava. Podávala jsem s chlebem a domácí švestkovou chilli omáčkou