Recept

Pečená vepřová žebra na tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pečená vepřová žebra na tymiánu 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38284

Ingredience

2 ks Cibule červená
30 ml Olej česnekový
1 ks Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
4 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,431 kcal
Kilojoule 5 989kJ
1% Sacharidy 4 g
157% Tuky 118 g
24% Sodík 472 mg
145% Bílkoviny 82 g

Pečená vepřová žebra na tymiánu postup přípravy receptu:

1

Žebra omyjeme a očistíme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.

2

Připravíme si pekáč a na jeho dno rozložíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli.

3

Vepřová žebra osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Po vrchních stranách potřeme česnekovým olejem a vložíme do pekáče na cibuli.

4

Pekáč se žebry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 70 minut.

5

Po upečení servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pečená vepřová žebra na tymiánu
Pečená žebra máme rádi. Dáváme přednost přírodním chutím, kupované směsi koření téměř nepoužívám. Takže když jsem hledala nový recept na pečená žebra, volba padla na tyto. V sezóně určitě doporučuju použít tymián čerstvý. Pekla jsem žebra zpočátku přiklopená, později jsem odklopila, aby se opekla pěkně dočervena a dokřupava. Podávala jsem s chlebem a domácí švestkovou chilli omáčkousmile Příště místo červené cibule dám klidně klasickou žlutou, má výraznější chuť a na dno pekáčku dám péct plátky brambor a budu mít maso i s přílohou jedním "vrzem" grin Děkuji za recept tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept