Plněná vepřová žebírka

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
441 mg
Cukr
813 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
  • 3
    Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
  • 4
    Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
  • 5
    Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.