Jednoduchý recept

Svítek polévkový s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38313

Ingredience

50 g Cibule
150 g Kapusta hlávková
50 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Vepřová uzená plec
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 768kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
26% Sodík 519 mg
12% Bílkoviny 7 g

Svítek polévkový s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky, uzené maso na malé kostičky a česnek prolisujeme. Vejce rozklepneme a z bílku ušleháme sníh.

2

V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, kapustu a podusíme doměkka. Rendlík odstavíme a mimo oheň přimícháme uzené maso, česnek, žloutek, mouku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílku.

3

V pánvi na trošce oleje osmažíme kapustovou hmotu z obou stran dozlatova.

4

Usmažený svítek nakrájíme na kostičky a před použitím krátce zavaříme v polévce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept