Rajčatová omáčka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka se zázvorem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38314 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 127,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Voda pitná, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše rozmixujeme na hladkou kaši. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozmixovanou směs a 10 minut dusíme. |
3 | Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájená rajčata, vodu, cukr, sůl, pepř, mletý zázvor a vše důkladně promícháme. Povaříme ještě asi 15 minut. Nakonec rajčatovou směs ještě jednou důkladně rozmixujeme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |