Mleté hovězí maso s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté hovězí maso s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38334 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
400 g | Hovězí maso mleté |
40 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 319,3mg |
Draslík | 827,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí maso mleté, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mleté hovězí maso s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálené pánvi na másle opečeme mleté maso, osolíme a 5-6 minut mícháme. |
2 | Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a oloupanou, nasekanou cibulku. Vše chvíli dusíme pod pokličkou. |
3 | K podušenému masu vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout. |
4 | Můžeme podávat s tmavým chlebem. |