Recept

Vánoční čokoládový koláč s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38338

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
1 špetka Hřebíček
4 kávová lžička Káva Espresso
1 kávová lžička Limetková kůra
100 g Mandle
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
6 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká
Zdobení
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Mandle
15 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,3 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
11% Sacharidy 39 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 50 mg
15% Bílkoviny 9 g

Vánoční čokoládový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme částí másla.

2

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se zbylým máslem.

3

V míse smícháme vejce, moučkový a vanilkový cukr a vyšleháme, až vznikne hustá pěna. Do pěny vmícháme mleté mandle, skořici, hřebíček, limetkovou kůru a rozpustnou kávu. Nakonec do mísy přidáme čokoládovo-máslovou směs. Důkladně promícháme.

4

Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Formu vyjmeme z trouby a dort necháme zchladnout.

5

Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme máslo, cukr, skořici a za stálého míchání rozpustíme, poté minutu povaříme a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme mandle a ještě prohřejeme.

6

Z koláče sejmeme formu a povrch zdobíme zkaramelizovanými mandlemi. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept