Křupavá pita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá pita
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3834 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
6 ks | Chléb Pita |
1 polévková lžíce | Fenykl obecný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
44% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 592kJ
47% Sacharidy 168 g
9% Tuky 7 g
82% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 168g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 383,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Fenykl obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křupavá pita postup přípravy receptu:
1 | Pita chleby podélně rozpůlíme a rozkrájíme na šest trojúhelníků. Přendáme je na plech s pečícím papírem, vnitřkem nahoru, potřeme |
2 | olejem a posypeme fenyklovými semínky, osolíme. |
3 | Pečeme 10-15 minut, dozlatova. |