Kvas chlebový
23 min.
Ingredience
- 900mililitrůVoda pitná
 - 300gramůChléb celozrnný žitný
 - 30gramůCukr krupice
 - 3gramyDroždí
 - 2gramyHrozinky
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Několik dní starý chléb nakrájíme a propečeme v troubě zhruba na 3 minuty.
 - 2Opečený chléb vložíme do větší nádoby a zalijeme horkou vodou, takto necháme zhruba 4 hodiny stát.
 - 3Poté vodu scedíme a do chleba přidáme droždí a cukr, přikryjeme a necháme kvasit asi 6 hodin. Když kvas bude pěnit, opět jej scedíme, poté nalijeme do sklenic, přihodíme pár hrozinek a zavíčkujeme.
 - 4Sklenice přendáme na chladné místo, za dva dny je kvas hotový a může se dál používat.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.