Jednoduchý recept

Kvas chlebový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38357

Ingredience

300 g Chléb celozrnný žitný
30 g Cukr krupice
3 g Droždí
2 g Hrozinky
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 379kJ
5% Sacharidy 18 g
3% Tuky 2 g
11% Sodík 212 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kvas chlebový postup přípravy receptu:

1

Několik dní starý chléb nakrájíme a propečeme v troubě zhruba na 3 minuty.

2

Opečený chléb vložíme do větší nádoby a zalijeme horkou vodou, takto necháme zhruba 4 hodiny stát.

3

Poté vodu scedíme a do chleba přidáme droždí a cukr, přikryjeme a necháme kvasit asi 6 hodin. Když kvas bude pěnit, opět jej scedíme, poté nalijeme do sklenic, přihodíme pár hrozinek a zavíčkujeme.

4

Sklenice přendáme na chladné místo, za dva dny je kvas hotový a může se dál používat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept