Recept

Závitky z jelení kýty plněné rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38369

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
350 ml Hovězí vývar základní
600 g Jelení kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Nádivka
100 g Cibule
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Rýže loupaná
300 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 019kJ
10% Sacharidy 35 g
55% Tuky 41 g
53% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Závitky z jelení kýty plněné rýží postup přípravy receptu:

1

Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem.

2

Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití.

3

Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme.

4

Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept