Studená polévka s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka s hroznovým vínem
Studená polévka s hroznovým vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38394 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Hřebíček |
1 ks | Mandarinky |
2 l | Mošt hroznový |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
300 g | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
300 g | Hroznové víno |
0,5 l | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 153,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandarinky, Víno červené, Voda pitná, Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mošt hroznový, Solamyl - bramborový škrob, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená polévka s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vylijeme mošt, přidáme cukr, hřebíček, citrónovou a mandarinkovou kůru a povaříme. |
2 | V hrníčku rozšleháme vodu se škrobem, vylijeme do hrnce a tak zahustíme polévku. Odstavíme z plotny, dáme na chladné místo vychladnout a do studené přilijeme víno, přidáme na půlky nakrájené hrozny a opatrně promícháme. |
Poznámka
Polévku podáváme studenou, na vychlazeném talíři.