Pastýřský řízek (z vepřového bůčku) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřský řízek (z vepřového bůčku)
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
70 g | Tuk |
60 g | Vejce slepičí |
130 g | Vepřová uzená plec |
1000 g | Vepřový bok |
800 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 114,2mg |
Draslík | 240,9mg |
Vláknina | 908,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam uzený 45%, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Pastýřský řízek (z vepřového bůčku) postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme jej na plátky (1 plátek na porci). |
2 | Plátky doširoka naklepeme, naplníme je osolenou a opepřenou směsí na kostičky nebo nudličky nakrájené uvařené uzené plece, najemno nakrájené cibule, nastrouhaného uzeného sýru, očištěných, opláchnutých a na plátky nakrájených žampionů podušených na polovině tuku, syrových vajec a smetany. |
3 | Plátky přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Okraje můžeme spíchnout párátkem nebo sklepnout paličkou. |
4 | Maso naskládáme do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme prosátou moukou a prudce opečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka. |
5 | Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme a přecedíme. |