Jednoduchý recept

Omáčka béarnská

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3842
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
2% Sacharidy 7 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 329 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka béarnská postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli zalijeme octem a necháme vařit tak dlouho, až nám vysmahne. Poté vlijeme lžíci vody a cibuli z ohně odstavíme.

2

Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. Následně omáčku přilijeme k cibuli a omáčku opět postavíme do vodní lázně.

3

Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.

Poznámka

Ocet nejlépe 4%.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept