Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38421

Ingredience

4 ks Jablka
750 g Játra husí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 13 g
23% Sodík 460 mg
57% Bílkoviny 32 g

Husí játra s jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

2

V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě.

3

Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept