Husí játra s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38421 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jablka |
750 g | Játra husí |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 971,6mg |
Draslík | 664,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra husí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husí játra s jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. |
2 | V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky. |