Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Feferony |
200 g | Hrachové lusky |
600 g | Kančí kýta |
150 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
50 g | Mandle |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 305,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 742,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hrachové lusky, Kukuřice cukrová nakládaná, Mandle, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta s kukuřičkami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a smícháme s vejci, do kterých jsme zašlehali Solamyl. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. |
2 | Zázvor nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a orestujeme na slunečnicovém oleji, kukuřičky scedíme a pokrájíme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. |
3 | Maso osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme kukuřičky, hrachové lusky a krátce osmažíme. Poté vmícháme zázvor, feferonku, zázvor, ústřicovou omáčku a dobře prohřejeme. |
4 | Maso podáváme s orestovanými mandlemi. |