Bažantí stehna pečená na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí stehna pečená na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bažantí stehno |
1 ks | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Jalovec |
250 g | Lečo sterilované |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažantí stehno, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Lečo sterilované, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bažantí stehna pečená na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáče, přidáme osolená stehna, rajčatový protlak, koření, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |
2 | Když je maso poloměkké, přidáme lečo, sójovou omáčku a dopečeme. |