Jednoduchý recept

Pikantní domácí kečup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38461

Ingredience

3 ks Badyán
800 g Brusinky
2 ks Chilli paprička
100 g Cukr krupice
500 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Hřebíček mletý
500 ml Ocet jablečný
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 ks Skořice celá
2 kávová lžička Sůl bylinková
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 661kJ
11% Sacharidy 40 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 40 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pikantní domácí kečup postup přípravy receptu:

1

Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.

2

Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.

3

Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

4

Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept