Jednoduchý recept

Jehněčí medailonky s ravioli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38469

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
500 g Jehněčí maso
0,5 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana zakysaná15%
2,5 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Ravioli
2 l Voda pitná
1 dl Víno madeira
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 990kJ
7% Sacharidy 26 g
63% Tuky 47 g
45% Sodík 898 mg
47% Bílkoviny 27 g

Jehněčí medailonky s ravioli postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na hranolky (1 x 1 cm). Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky. Petrželku s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Když se voda vaří, vložíme do ní ravioli a uvaříme je podle návodu (asi 5 minut). Pak je sítem vyjmeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

3

Jehněčí panenku zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Maso prošpikujeme a nakrájíme přes vlákno na špalíčky silné asi 3 cm. Pěstí je mírně roztlučeme.

4

V pánvi, na slunečnicovém rozpáleném oleji, maso zprudka restujeme po 1.5 minutě z každé strany - vytvoří se kůrka, uvnitř maso zůstane šťavnaté. Když maso při restování otáčíme, přidáme k němu plátky česneku. Orestované maso osolíme podle chuti (1 lžička) a posypeme čerstvě mletým černým pepřem. Vyjmeme i s česnekem a odložíme do misky vyložené alobalem. Maso zakryjeme a uchováme teplé.

5

Na výpek přidáme máslo, když je dostatečně rozpálené, přidáme hříbky, ochutíme solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a restujeme je z každé strany po jedné minutě, pak je vyjmeme a přidáme k odloženému masu. Na omastek vložíme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přilijeme opatrně červené víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme rozšlehanou hustou zakysanou smetanu - stále mícháme, aby se spojila s vínem a potom omáčku odstavíme z plotny. Přimícháme libeček, případně dochutíme solí, omáčku povaříme asi 3 minuty.

6

Do horké omáčky vložíme ravioli s petrželkou a promícháme.

7

Na talíře rozdělíme porce raviol s omáčkou, k nim rozložíme maso s hříbky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept